Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indická květáková polévka s panýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 43
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1382 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 125 g
Tuky 63 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Květákové polévce indický šmrnc prostě sluší! 

Suroviny

ghí 40 g
lze použít i máslo
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
dlouhá, zelená, zbavená semen a nakrájená nadrobno
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr čerstvý 1 ČL
mletý
kari koření 3 ČL
žluté
velký, rozebraný na růžičky
velká, oloupaná a na kostky
vývar zeleninový 1 l
konzerva
olivový olej panenský
k podávání
s chilli, kupovaný nebo domácí podle našeho receptu
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání
k podávání

Postup

1

V hrnci na polovině ghí nebo másla opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Přidejte česnek, zázvor, chilli, římský kmín, mletý koriandr a kari a míchejte 2 minuty.

2

Odložte si 2 pěkné květákové růžičky. Zbylý květák a bramboru přidejte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte a za občasného míchání vařte zhruba 20 minut, až bude brambora měkká.

3

Odložte si 2 lžíce kokosového mléka. Zbylé mléko přimíchejte do hrnce, vypněte a nechte 10 minut trochu zchladnout.

4

Mezitím v pánvi na zbylém másle opečte podélně nakrájené plátky (cca 5mm) z odložených květákových růžiček dozlatova, trvá to asi 3 minuty.

5

Polévku rozmixujte dohladka, vraťte do hrnce, osolte a opepřete. Vařte 5 minut na mírném ohni.

6

Rozdělte do talířů, pokapejte odloženým kokosovým mlékem a olivovým olejem, ozdobte plátky ochuceného panýru a opečeným květákem. Nakonec posypte koriandrovými lístky. Podávejte s chlebem naan. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...