Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné řezy se šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 53
Více než hodinu Velmi snadné Na dortovou formu 28 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9071 kcal
Bílkoviny 1357 g
Sacharidy 492 g
Tuky 166 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné těsto nadýchané jako peřinka, šťavnatá nakyslá jablečná náplň a poctivá vrstva šlehačky... Dokonalý dezert k víkendové kávě? Souhlasíme!

Suroviny

Na těsto
vejce 3 ks
bílky a žloutky oddělené
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jemně nastrouhaná
Na náplň
želatina 10 plátků
jablko 1,5 kg
kyselejší, pevná
mletá + na posypání
jablečná šťáva 250 ml
čerstvě vynačkaná/mošt

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C. Elektrickým šlehačem šlehejte bílky se špetkou soli, postupně přisypte cukr a vyšlehejte sníh. Vlijte do sněhu žloutky a ještě chvilku šlehejte. Prosejte do mísy mouku s práškem do pečiva, přidejte citronovou kůru a zlehka stěrkou zapracujte sněhovou hmotu. 

2

Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Dejte do trouby a pečte 20 minut. Nechte chvilku zchladnout, pak objeďte nožem stěny, vyjměte piškot, obraťte jej a sloupněte pečicí papír. Korpus vraťte zpátky do formy. 

3

Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Jablka oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Vsypte je do hrnce, přidejte citronovou šťávu a skořici. Zalijte moštem, přidejte cukr a vařte 5–7 minut. Odeberte část šťávy a rozpusťte v ní nabobtnalou a vyždímanou želatinu, vraťte ji k jablkům a promíchejte. Vlijte na piškot a uhlaďte. Nechte v chladu několik hodin ztuhnout. 

4

Před podáváním vyšlehejte šlehačku do pevných špiček. Naneste ji na řezy, lžící vytvořte efektní vlny a posypte mletou skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč