Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3/5 Počet hodnocení: 32
Do hodiny Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3328 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 387 g
Tuky 140 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní zálivka se do horkých brambor pěkně vsákne a ochutí je.

Suroviny

vejce 5 ks
drobné salátové, varný typ A
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej extra panenský 6 PL
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pažitka 1 svazek
nasekaný + na ozdobení
rukola 100 g
rukokla nahrubo + na ozdobení
pepř
drcený na ozdobení

Postup

1

Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Brambory uvařte doměkka, slijte a nechte 5 minut chladnout.

2

Na zálivku prošlehejte hořčici, citronovou šťávu, olej a česnek, osolte a opepřete. Brambory překrájejte napůl a ještě horké promíchejte se zálivkou. Těsně před podáváním vmíchejte pažitku a rukolu a ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Posypte pažitkou a rukolou a případně drceným pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...