Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1666 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 88 g
Tuky 126 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jarní dávka barev a vitaminů...

Suroviny

bylinky 3 hrsti
jarní, zelené, např. mladé listy kopřiv, polníček, listy jahodníku, petrželka, pažitka, špenát
vývar zeleninový 1,5 l
česnek 1 stroužek
oloupaný
sůl
pepř
podle chuti
opečené kostičky housky k podávání

Postup

1

PŘIPRAVTE ZÁKLAD
Byliny opláchněte, zbavte případných tuhých stonků a nasekejte je. V hrnci rozpusťte máslo a vsypte na něj mouku.

VSYPTE BYLINY
Míchejte tak, abyste získali světle zlatou jíšku. Pak přisypte bylinky a nechte je několik sekund zavadnout.

ZALIJTE VÝVAREM
Do hrnce nalijte vývar. Přiveďte k varu a asi deset minut povařte. Pak do polévky prolisujte česnek.

UMIXUJTE DOHLADKA
Přidejte smetanu a prohřejte ji (už nevařte). Promixujte tyčovým mixérem dohladka a podle chuti osolte, případně opepřete. Podávejte s krutony.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...