Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
2/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 štrúdl (asi 10 porcí)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1121 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 187 g
Tuky 29 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jablečný závin je naprostá klasika. Tím nejjednodušším a nejrychlejším je štrúdl z listového těsta. Tedy v případě, že použijeme dobré kupované těsto, které vám ušetří čas, nebo už máme v lednici či mrazáku připravené domácí listové těsto. S kopečkem šlehačky nebo zmrzliny snad neexistuje lepší dezert k odpolední kávě. 

Suroviny

Postup

1

Troubu předehřejeme na 175 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky či plátky. Rozválíme listové těsto. 

2

Poté polovinu rozváleného listového těsta lehce posypeme strouhankou. Na polovinu posypanou strouhankou rovnoměrně rozprostřeme jablka, posypeme skořicí a krupicovým cukrem podle chuti. Druhou polovinu těsta potřeme prošlehaným bílkem.

3

Zatočíme štrúdl – začneme zatáčet na straně, kde jsou jablka, a točíme k části potřené bílkem. Hotový štrúdl přeneseme na plech, povrch potřeme prošlehaným bílkem, pokud chceme, posypeme skořicí a krupicovým cukrem, propícháme vidličkou a pečeme 25 minut dozlatova.

4

Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem. Můžeme podávat s ušlehanou smetanou nebo zmrzlinou podle chuti.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Autor: 123.michaela

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč