Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jitrnice pečené na česnekových bramborách
Jitrnice pečené na česnekových bramborách
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jitrnice pečené na česnekových bramborách

4.2/5 Počet hodnocení: 54
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2561 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 269 g
Tuky 116 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jitrnice pečené na provoněných bramborách jsou tak skvělé, že zapomenete na kalorické výčitky. A dejte si k nim pořádný půllitr piva!

Suroviny

malé, omyté
česnek 1 palice
rozdělená na stroužky
sůl
pepř
majoránka (drhnutá) 1 svazek
lze nahradit oreganem
jitrnice 5 ks
od osvědčeného řezníka nebo z domácí zabijačky

Postup

1

Brambory deset minut povařte ve slupce. Sceďte a pak každou bramboru promáčkněte palcem ruky.

2

Vyskládejte je do pekáčku, přidejte neoloupané stroužky česneku, dobře osolte a přidejte sádlo (můžete ho rozpustit a brambory a česnek jím pokapat).

3

Dejte asi na 20 minut péct do trouby předehřáté na 220 °C tak, aby brambory zezlátly.

4

Před koncem pečení brambory posypte majoránkou a přidejte k nim jitrnice, aby se prohřály. Podle chuti domastěte sádlem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...