Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kebab se slaninou, paprikou a bramborami
Kebab se slaninou, paprikou a bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kebab se slaninou, paprikou a bramborami

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1632 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 171 g
Tuky 91 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příloha není potřeba – opečené brambůrky a paprika vám úplně postačí.

Suroviny

400 g
hovězí roštěná na kostky
hořčice dijonská 1 PL
sladká
olivový olej panenský 2 PL
sůl
pepř
mletý, nahrubo
malé
na kostky
na kostky
čerstvé, několik
špalík, na plátky

Postup

1

Maso naložte do marinády smíchané z hořčice, chilli omáčky, piva, oleje, soli a pepře. Nechte odležet alespoň 30 minut, ale klidně i přes noc.

2

Brambory vařte v osolené vodě asi 10–15 minut tak, aby byly uvařené, ale ještě pevné. Slijte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a rozpulte. Napíchejte na jehly střídavě půlku brambory, slaninu, maso, papriku, bobkové listy a opakujte do spotřebování přísad. Grilujte 2–3 minuty po každé straně, aby maso zůstalo uvnitř růžové.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...