Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí kebab
Krůtí kebab
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí kebab

2.1/5 Počet hodnocení: 306
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1945 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 160 g
Tuky 111 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché jídlo, které si zamilujete! Přípravou krůtího kebabu a pečených brambor s dipem ze zakysané smetany strávíte minimum času, o to déle pak můžete v klidu posedět spolu u stolu.

Suroviny

Na kebaby
česnek 2 stroužky
drcené
petrželka 2 PL
nasekaná nejemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání
Na dip
jarní cibulka 1 ks
petrželka 1 PL
nasekaná najemno
pažitka 1 PL
nasekaná najemno
nasekaná najemno
sůl
pepř bílý
mletý
Na pečené brambory
olivový olej
na pokapání
sůl vločková

Postup

1

Začněte bramborami. Troubu předehřejte na 200°C. Brambory očistěte a pokrájejte na poloviny či větší na klínky. Vařte v osolené vodě asi 7 minut, sceďte, nasypte na plech, zakápněte olivovým olejem, osolte a dejte péct na zhruba 20–30 minut.

2

Mleté maso smíchejte s ostatními ingrediencemi na kebaby, osolte a opepřete. Rukou tvarujte na špejle z masa válečky. Opékejte je na větší pánvi (nejlépe s nízkým okrajem) na oleji ze všech stran.

3

Na dip smíchejte zakysanou smetanu s jarní cibulkou, bylinkami a okurkou, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte k bramborám s kebabem.

NĚCO NAVÍC
Kebaby můžete upéct rovněž v troubě. V tom případě ale zapněte navíc funkci gril a nezapomeňte je průběžně potírat olejem, aby se nevysušily. Mleté krůtí maso můžete nahradit také kuřecím nebo králičím.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...