Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí ramen (japonská polévka)

Kuřecí ramen (japonská polévka)

Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 48
Do 30 minut Snadné Na 1–2 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1469 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 129 g
Tuky 53 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařte si snadný domácí kuřecí ramen s chutným vývarem, kuřecím masem, čerstvou zeleninou, spoustou nudlí a vařeným vejcem. Jednoduchý recept na kuřecí polévku ramen se inspiruje tradičním japonským ramenem, ale na stole může být už za 30 minut. 

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
pórek 1,5 ks
nakrájený
mrkev 1 ks
nakrájená
česnek 2 stroužky
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný a nasekaný
vývar kuřecí 750 ml
sójová omáčka 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
nudle 160 g
kudrnaté nudle "mie" nebo ramen nudle
vejce 2 ks
uvařená natvrdo
jarní cibulka 1 ks
na plátky

Postup

1

Příprava vývaru: Postavíme hrnec na střední oheň hořáku, přidáme olej a vsypeme nakrájený pórek. Jen krátce osmahneme, přidáme mrkev, drcený česnek, zázvor a vše asi 2 až 3 minuty osmahneme.

2

Přilijeme kuřecí vývar, sójovou omáčku a ochutíme solí a pepřem. Tekutinu uvedeme do varu a necháme ji vařit 15 až 20 minut.

3

Pak vývar scedíme do jiného hrnce, ten postavíme na oheň a vývar znovu uvedeme k varu. Zcezenou zeleninu vyhodíme.

4

Vaření kuřecího masa a hlívy ústřičné: Kuřecí prsa vcelku a hlívu ústřičnou vcelku ponoříme do horkého vývaru. Teplotu vývaru udržujeme na mírném ohni těsně pod bodem varu po dobu přibližně 7 minut. Kdybychom vařili kuřecí maso pří vyšší teplotě bylo by nakonec suché, ale při kontrolovaném ohřevu tekutiny zůstane nadále šťavnaté.

5

Pomocí děrované lžíce maso i houby vyjmeme a odložíme stranou.

6

Vaření nudlí mie: Nudle vložíme do horkého vývaru a zesílením ohně uvedeme do varu. Nudle vaříme jen asi 3 minuty.

7

Úprava kuřecího masa, hlívy a vajec k podávání: Uvařená kuřecí prsa a hlívu nakrájíme na tenké plátky; oloupaná vejce uvařená natvrdo rozpůlíme.

8

Podávání polévky: Nudle vyjmeme z vývaru a rozdělíme do misek (či talířů na polévku) a naběračkou přelijeme vývarem. Na jednu stranu vložíme houby s polovinou vejce natvrdo, na druhou stranu úhledně poskládáme plátky kuřecího masa. Nakonec vše posypeme jarní cibulkou. Pokud je to nutné, přilijeme ještě trochu vývaru a neseme rychle na stůl. Dobrou chuť!

Ilustrační foto: Pexels.com

Autor: honc

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...