Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková polévka s karamelizovanou cibulí
Květáková polévka s karamelizovanou cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Květáková polévka s karamelizovanou cibulí

3.3/5 Počet hodnocení: 9
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1462 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 95 g
Tuky 94 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dvě prosté suroviny, květák a cibule, rozehrávají v této polévce dokonalý chuťový koncert. Po ochutnání vám pravděpodobně nepůjde do hlavy, jak může být obyčejná květáková polévka tak skvělá. Tajemství tkví v karamelizování cibule!

Suroviny

olivový olej 5 PL
velké, nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
vývar zeleninový 1,25 l
nebo drůbeží
bobkový list 2 lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
na dochucení
k podávání

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Vsypte cibuli a zvolna ji za občasného míchání opékejte, aby změkla a opekla se dozlatova.

2

Květák rozeberte a nakrájejte na růžičky, vsypte do hrnce, přidejte zbývající olivový olej a opékejte dohněda. Když začne zlátnout, přidejte česnek. Pár růžiček vyndejte a nechte si je na ozdobu. Přidejte vývar, bobkový list, dolijte vodou a vařte cca 30 minut, aby květák změkl. V případě potřeby dolévejte vodu.

3

Vyjměte bobkový list a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem, případně citronovou šťávou. Podávejte s uschovanými růžičkami květáku a krutony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč