Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Langoš LIP
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na cca 10 menších langošů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2189 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 340 g
Tuky 44 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Langoš přesně zapadá do trendu comfort food, tedy jídla, které potěší, vzbuzuje emoce a vyvolává vzpomínky. Tentokrát jsme se tuto absolutní smaženou klasiku rozhodli podávat moderně – se zakysanou smetanou, brynzou a bylinkami. Pokud vás ovšem srdce (a chuťové buňky) tahnou k retru, zvolte kvalitní kečup, řízný česnek a roztékající se sýr!

Suroviny

mléko 200 ml
vlažné
droždí čerstvé ½ kostky
1 kelímek
sůl 1 špetka
kmín 1 špetka
slunečnicový olej
na smažení + na potírání
K podávání
pažitka
nebo jiné bylinky, výhonky nebo mikrozelenina

Postup

1

Do mísy nalijte mléko, přidejte droždí a cukr, promíchejte a nechte 5 minut vzejít kvásek. Poté přidejte ostatní suroviny a vypracujte těsto – mělo by být řidší, ale ne příliš, aby drželo pohromadě.

2

Mísu vymažte olejem, potřete i těsto, aby neoschlo, vložte ho do mísy, zakryjte utěrkou
a nechte cca 45 minut kynout na dvojnásobný objem.

3

V pánvi rozehřejte olej na cca 150°C. Ruce a pracovní plochu si dobře potřete olejem a z těsta odtrhávejte porce. Na pracovní ploše tahavými pohyby tvarujte langoše – ideální je tenký střed a silnější okraje. Langoše pokládejte do rozpáleného oleje, opatrně hýbejte pánvičkou a po necelé minutě langoš otočte a smažte další minutu. Nechte okapat na papírovém ubrousku. Podávejte potřené zakysanou smetanou, bohatě posypané brynzou a ozdobené bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč