Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Levandulová šťáva

Levandulová šťáva

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3200 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 800 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava levandulového sirupu není komplikovaná. Zvládnete ho v pohodě doma. Jeho originální vůně a chuť dodá mnoha dezertům luxusní nádech. Užijete ho však i při přípravě koktejlů a osvěžujících limonád pro děti i dospělé. Levandulový sirup nesmí chybět v kuchyni žádného milovníka této jedinečné bylinky.

Suroviny

levandule 100 g
cukr 800 g
kyselina citronová 1 ČL
voda 1 500 ml

Postup

1

Do hrnce vložte otrhané květy levandule, kyselinu citrónovou a cukr. Zalijte vodou a dobře promíchejte.

2

Připravenou směs přiveďte k varu a nechte chvíli probublávat. Postačí do doby než se cukr dokonale nerozpustí a levandule nezačne pouštět barvu a samozřejmě i svoji typickou vůni.

3

Odstavte stranou a nechte dokonale vychladnout.

4

Přeceďte přes jemné síto nebo přes plátno, abyste ji zbavili všech nečistot.

5

Uchovávejte v chladničce.

TIP NAVÍC:
Chcete-li šťávu sterilizovat, naplňte ji do sklenic nebo lahví ještě za horká a dejte zavařit - do hrnce nebo do myčky nádobí na nejvyšší teplotu.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...