Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mac’n’cheese s dýní

Mac’n’cheese s dýní

4.1/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3619 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 396 g
Tuky 159 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle děti milují! Zapečené těstoviny jsou sázka na jistotu. Ale díky dýni jim do jídelníčku propašujete také poctivou porci zeleniny. 

Suroviny

dýně 500 g
hokkaido nebo máslová (oloupaná), nakrájená na menší kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
těstoviny 400 g
krátké – rigatoni, penne...
česnek 2 stroužky
nadrobno
mléko 380 ml
čedar 150 g
nastrouhaný nahrubo
nastrouhaný
rozmarýn 1 PL
odrhnuté lístky nasekané najemno + celé snítky na ozdobu
na vymazání formy
strouhanka panko 120 g

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C. Kostky dýně osolte, opepřete a pokapejte olejem a dejte na plech péci, dokud dýně zcela nezměkne, trvá to asi 20 minut. Zatímco se peče dýně, uvařte těstoviny na skus a dejte stranou.

2

Upečenou dýni vyjměte a vložte do mixéru spolu s česnekem, mlékem a mascarpone a rozmixujte. Pokud je směs příliš hustá, zřeďte ještě mlékem. Vlijte do mísy a smíchejte s nastrouhaným čedarem, polovinou parmazánu a nasekaným rozmarýnem.

3

Zapékací nádobu vymažte máslem a vsypte do ní těstoviny. Těstoviny zalijte dýňovo-sýrovou směsí. Strouhanku panko smíchejte se zbylým parmazánem a nasypte navrch. Dejte zapéct asi 25 minut, dokud omáčka nebublá a vršek není zlatý.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...