Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marcipánovo-višňové kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné 10 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1074 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 170 g
Tuky 33 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marcipánový obal skrývá šťavnatou třešňovo-vanilkovou náplň. Zakousněte se!

Suroviny

na vysypání formiček
červené
Na náplň
100 g
cereálie plněné vanilkovým krémem, např. Emco
višně 150 g
kompotované, vypeckované a slité
pár kapek

Postup

1

Formičky půlkulatého tvaru vysypte moučkovým cukrem. Přebytečný cukr vyklepněte na vál a dotenka na něm rozválejte marcipán. Pak jím vyložte formičky tak, aby přesahoval přes okraje. Zbytky marcipánu obarvěte potravinářským barvivem a pomocí nože vykrájejte srdíčka.

2

V robotu rozmixujte plněné cereálie. Přidejte višně i griotku a ještě chvilku mixujte, abyste získali tvárnou hmotu.

3

Náplní vyložte připravené formičky, marcipán zabalte tak, aby višňová hmota nikde nevykukovala, a pak bochánky vyklepněte. Na závěr je ozdobte růžovými srdíčky.

NĚCO NAVÍC: Na vytvarování marcipánu jsme použili skleněné mističky z Ikea. Teď se vám budou hodit jako formičky, později v nich můžete servírovat sójovou omáčku, majonézu nebo dip k nejrůznějším chuťovkám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...