Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákové kuličky v rajčatové omáčce
AD
Tuňákové kuličky v rajčatové omáčce
ZDROJ: Inka Valoušková
sdílet:

Tuňákové kuličky v rajčatové omáčce

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1283 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 115 g
Tuky 43 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci jsme pro vás připravili recepty nejen my v redakci Apetitu, ale i oblíbení food blogeři. Inka Valoušková alias @garden.and.kitchen z tuňáka připravila lahodné kuličky v rajčatové omáčce. Nejlepší jsou s těstovinami.

Měření

Suroviny

Na tuňákové kuličky
tuňák (konzerva) 3 ks
Rio Mare con limone e pepe nero (240 g)
vejce 1 ks
velikosti L nebo 2 velikosti M
česnek 1 stroužek
chilli sušené 1 špetka
podle chuti
petrželka 1 hrst
strouhanka ½ hrnku
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
Na omáčku
menší
česnek 1 stroužek
sůl
pepř
čerstvě mletý
na případné dochucení
těstoviny
uvařené, k podávání
olivový olej
na opékání kuliček

Postup

1

V hlubší pánvi na olivovém oleji orestujeme najemno pokrájenou cibuli. Pak přidáme prolisovaný stroužek česneku a restujeme další minutu. Poté přilijeme konzervovaná rajčata, dochutíme solí a pepřem, zakryjeme pokličkou a vše přibližně 10 minut povaříme. V případě, že jsou rajčata kyselejší, dochutíme trochou cukru.

2

Mezitím scedíme tuňáka, dáme do misky, přidáme vejce, najemno pokrájenou šalotku, prolisovaný stroužek česneku, chilli, pokrájenou zelenou petrželku a strouhanku, vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Ruce namočíme do studené vody, lžící odebíráme tuňákovou směs a rukama tvarujeme kuličky.

3

Kuličky osmahneme na středně rozpálené pánvi na troše oleje ze všech stran dozlatova.

4

Osmahnuté kuličky přidáme do rajčatové omáčky a vše společně povaříme další 2–3 minuty.

5

Podáváme s těstovinami. 

Související články

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč