Celý březen rozdáváme předplatné a balíčky Rio Mare! Co udělat pro výhru v soutěži Vaříme s Rio Mare? Vařte s tuňákem, foťte a sdílejte. Pro inspiraci jsme pro vás připravili recepty nejen my v redakci Apetitu, ale i oblíbení food blogeři. Petra Vindyšová @petra_vindysova, kterou znáte z MasterChefa z tuňáka připravila neuvěřitelně dobré napařované knedlíčky.
Suroviny
Postup
Nejprve uhněteme těsto z mouky, soli a vody, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 30 minut odležet v lednici.
Z těsta vyrobíme placičky o průměru cca 8 cm. Aby se nelepily, hojně podsypáváme škrobem.
Na náplň slijeme olej z tuňáka a rozmačkáme ho vidličkou. Poté ho smícháme s nadrobno nakrájeným koriandrem, jarní cibulkou, pažitkou i chilli papričkou. Osolíme, opepříme a vmícháme sójovou omáčku a rýžové víno.
Připravenou náplní následně plníme knedlíčky. Ty nejdříve osmahneme dozlatova na pánvi na troše rostlinného oleje. Poté do pánve opatrně vlijeme trochu vody a na závěr necháme knedlíčky 3–4 minuty podusit pod pokličkou.
Podáváme s omáčkou podle chuti namíchanou z uvedených surovin.