Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nachos se salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Na 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 320092 kcal
Bílkoviny 10341 g
Sacharidy 52609 g
Tuky 878 g
Vláknina 161 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salsu si můžete připravit až dva dny předem a uchovat ji v chladničce.

Suroviny

nachos 40 ks
jemně solené
čedar 200 g
strouhaný na hrubo
konzervované
koriandr čerstvý
lístky na ozdobu
Na salsu
olivový olej 1 PL
nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
drcené, sušené
koriandr čerstvý 2 PL
čerstvý, nasekaný
limetová šťáva 2 ČL
sůl

Postup

1

Na salsu opékejte v pánvi na oleji šalotky asi 4 minuty dosklovita. Vhoďte česnek, zamíchejte a pak přidejte rajčata, chilli, cukr, osolte a vařte 20 minut do zhoustnutí. Vmíchejte koriandr a limetovou šťávu a rozmixujte. Dejte stranou vychladnout.

2

Troubu předehřejte na 190 °C. Rozložte lupínky na plech s pečicím papírem. Na každý dejte trochu sýra a kolečko jalapeño papričky. Dejte péct na 5–10 minut, až se sýr rozpustí. Na každou jednohubku dejte trochu salsy a ozdobte koriandrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...