Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nádivka s uzeným bůčkem a jarními bylinkami

Nádivka s uzeným bůčkem a jarními bylinkami

4.7/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6278 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 461 g
Tuky 328 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím nižší nádivku uděláte, tím bude křupavější. Kopřivy lze nahradit petrželkou a přidat můžete i stopové množství šalvěje.

Suroviny

na kostičky
vejce 7 ks
mléko 100 ml
sůl
pepř
předvařený, vakuovaný
či sádlo + na vymazání formy
petrželka 1 hrsti
velká, nadrobno
kopřiva 2 hrsti
čerstvá, nadrobno
pažitka 1 PL
nasekaná
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL

Postup

1

Rohlíky dejte do větší mísy a pak je přelijte směsí vajec prošlehaných s mlékem, smetanou, solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Rohlíky by měly tekutinu krásně nasát.

2

Bůček nakrájejte na kostičky a opečte na sádle či másle, nechte zchladnout a pak přimíchejte k rohlíkům. Nakonec přidejte nasekané bylinky a prášek do pečiva a promíchejte. Nádivku přendejte do formy vymazané máslem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova a dokřupava.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...