Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékaný chléb s česnekovo-medovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1313 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 19 g
Tuky 131 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte ideální přílohu k jídlům z grilu? Chcete si zkrátit čekání na maso? Tenhle opékaný chléb s česnekovo-medovým máslem obstojí coby předkrm i jako příloha.

Suroviny

dle chuti
Na česnekovo-medové máslo
máslo 125 g
česnek 6 stroužky
upečené ve slupce a vymáčknuté
nebo jiný podobný strouhaný sýr
mleté nebo sekané
med 1 ČL
česnek 1 stroužky
utřené

Postup

1

Utřete přísady na česnekovo-medové máslo. Med a nepečený česnek přidávejte postupně podle chuti.

2

Chléb opečte na grilu a podávejte s ochuceným máslem.

NĚCO NAVÍC
Máslo můžete doplnit najemno nakrájenou pažitkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...