Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené kuře tandoori & salát s fenyklem a pomerančem
Pečené kuře tandoori & salát s fenyklem a pomerančem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuře tandoori & salát s fenyklem a pomerančem

3.9/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 938 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 81 g
Tuky 24 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jogurtové marinádě s aromatickým kořením získá kuře nejen neodolatelnou vůni, ale také si zachová nepřekonatelnou šťavnatost. 

Suroviny

kuře 1 ks
očištěné a zploštělé na motýlka
rozpečený, k podávání
Na marinádu
zázvor (čerstvý) 1 PL
jemně nastrouhaný
česnek 4 stroužky
prolisované
chilli 1 PL
mleté
kajenský pepř 1 ČL
skořice ½ ČL
mletá
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý, nasekaný najemno
sůl 1 PL
Na raitu
salátová
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý, nasekaný najemno
máta 1 svazek
nasekaná najemno
sůl
Na salát
větší
olivový olej 1 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
bulva rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
nakrájená na tenká půlkolečka
rukola 2 hrsti

Postup

1

Na marinádu smíchejte v míse všechny uvedené ingredience. Pak ji vmasírujte do kuřete ze všech stran. Maso můžete nechat marinovat do druhého dne přikryté v lednici, jeho chuti to prospěje.

2

Troubu předehřejte na 190°C. Kuře položte kůží nahoru na plech nebo nejlépe na pekáč s mřížkou a potřete jej zbytkem marinády z mísy. Pečte ve středu trouby asi 1 hodinu 25 minut dozlatova a tak, aby bylo maso dopečené a snadno se oddělovalo od kosti.

3

Mezitím připravte raitu a salát. Okurku na raitu podélně rozřízněte, vydlabejte z ní semínka, nakrájejte na plátky a dejte do misky. Přidejte jogurt, bylinky, osolte podle chuti a promíchejte. Do doby podávání nechte chladit v lednici.

4

Na salát vyřízněte z pomerančů filátka dužiny bez slupičky. Šťávu přitom zachycujte do mísy a pak ji promíchejte s olejem a hořčicí dohladka na dresink. Do mísy přidejte fenykl, cibuli, rukolu i filátka z pomerančů a zlehka promíchejte.

5

Kuře podávejte s rozpečeným indickým chlebem naan, doplňte salátem a raitou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...