Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní kuřecí pekáček s cizrnou a batáty
Pikantní kuřecí pekáček s cizrnou a batáty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní kuřecí pekáček s cizrnou a batáty

4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4799 kcal
Bílkoviny 279 g
Sacharidy 273 g
Tuky 276 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení batátů, harissy a cizrny nikdy nezklame, zvláště když je zvýrazníte citronovou šťávou a olivami – po téhle pikantní dobrotě se jen zapráší!

Suroviny

nejlépe horních, nebo celých, rozdělených v kloubu
olivový olej 4 PL
+ na pokapání
z 1 nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva, 1 nakrájený na silnější plátky
nebo víc podle chuti
med 1 PL
středně velké , oloupané a nakrájené na větší kostky
nakrájená na klínky
cizrna 1 konzerva
malá, propláchnutá a okapaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
rozdrobené
rozpůlených a zbavených pecek
K podávání
máta lístky
lze nahradit koriandrem

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Kuřecí stehna obalte ve směsi 2 lžic oleje, citronové šťávy, harissy a medu a nechte je 10 minut rozležet.

2

Mezitím všechny ostatní suroviny až po cizrnu včetně promíchejte v hlubším plechu nebo pekáčku, přidejte marinované maso, osolte, opepřete a vše promíchejte se zbývajícími 2 lžícemi oleje. Vložte do trouby a pečte, dokud není maso dokonale propečené a pěkně zlatavé. Během pečení obracejte, v případě potřeby podlijte trochou vody a chvilku před koncem pečení přidejte do pekáčku olivy a rozdrobený sýr.

3

Hotový pokrm vyjměte z trouby, pokapejte olivovým olejem a podávejte s řeckým jogurtem a bylinkami. Ideální přílohou je indický chléb naan, ale poslouží i obyčejná světlá bageta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč