Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou
Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pilaf s meruňkami, pistáciemi a goudou

4.9/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3396 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 335 g
Tuky 158 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte chuť na trochu netypický pilaf? Vyzkoušejte s námi ten vyrobený z quinoy. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
koriandr mletý 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
na plátky
quinoa 300 g
trojbarevná směs
sůl a pepř
vývar zeleninový 440 ml
nebo drůběží
sušené meruňky ½ hrnku
máta ½ hrnku
nasekané lístky + na ozdobu
mrkev 1 ks
nastrouhaná nahrubo
pistácie 1 hrnku
na sucho opražené a nasekané nahrubo
gouda 50 g
stará, nahrubo

Postup

1

V rendlíku rozehřejte máslo a olej spolu s kořením – koriandrem a římským kmínem. Míchejte 1 minutu, pak přidejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Vmíchejte quinou, přilijte vývar a vsypte citronovou kůru a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15–20 minut, až bude quinoa měkká a tekutina se vstřebá. Vypněte, vmíchejte meruňky, přiklopte a nechte 10 minut odpočinout.

2

Potom načechrejte quinou vidličkou, osolte a opepřete, přidejte mrkev, citronovou šťávu, pistácie, mátu a nakonec vmíchejte goudu. Podávejte ozdobené mátovými lístky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...