Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s quinoou, fetou a pečenou dýní
Salát s quinoou, fetou a pečenou dýní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s quinoou, fetou a pečenou dýní

4.1/5 Počet hodnocení: 59
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4049 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 624 g
Tuky 93 g
Vláknina 88 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete, aby byl salát zdravý, sytý a ještě vás bavilo každé sousto, pak jste právě narazili na správný recept.

Suroviny

quinoa 400 g
propláchnutá
dýně hokkaido zbavená semen a nakrájená na měsíčky
olivový olej 2 PL
nakrájená na měsíčky
vinný ocet bílý 60 ml
petrželka 1 hrnku
nasekaná
cizrna 400 g
konzerva, scezená a propláchnutá
sůl a pepř
čerstvě mletý pepř
rozdrobený

Postup

1

V rendlíku zalijte quinou 750 ml vody a nechte máčet 15 minut. Pak zprudka přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte 15 minut nebo až se tekutina vstřebá. Pak vypněte a odložte.

2

Troubu předehřejte na 220 °C. Dílky dýně potřete polovinou oleje, rozložte na plech a pečte 10 minut.

3

Pak přidejte cibuli a pečte dalších asi 15 minut, až bude vše měkké.

4

Smíchejte ocet, cukr, petrželku, cizrnu a quinou. Osolte, opepřete a podávejte doplněné pečenou dýní a cibulí, posypané fetou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...