Vyznejte své city tím nejněžnějším způsobem. Francouzským větrníčkem z lehoučkého odpalovaného těsta s krémem z růžové čokolády, který je stejně sladký jako polibek z pravé lásky.
Suroviny
Postup
NA KRÉM rozlámejte do misky čokoládu. V rendlíku zahřejte smetanu těsně pod bod varu a nalijte na čokoládu v misce. Nechte minutu stát, pak rozmíchejte dohladka. Na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a nechte v lednici vychladit, nejlépe přes noc.
NA SUŠENKOVOU VRSTVU nasypte do food procesoru mouku, cukr, pistácie a špetku soli a rozemelte najemno. Přidejte máslo a pár pulzy spojte dohromady. Vyklopte na pečicí papír, zformujte a pomocí druhého pečicího papíru či potravinářské fólie rozválejte na placku o síle 3mm. Vložte na plocho na 30 minut na do mrazáku.
NA ODPALOVANÉ TĚSTO dejte do rendlíku mléko, cukr, máslo, sůl a rozpusťte. Do vroucí směsi přidejte mouku a míchejte, až se na dně rendlíku utvoří film z mouky a těsto se bude oddělovat od stěn. Odstavte z ohně a přendejte do robotu s míchacím hákem. Nechte těsto na nízké otáčky míchat, aby trochu zchladlo. Pak přidejte po jednom vejce, každé nechte vždy dobře zapracovat. Hotové těsto přendejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte větrníčky.
Z mrazáku vyndejte sušenkové těsto a pomocí kulatého vykrajovátka ihned vykrojte kolečka, velikostí odpovídající průměru větrníčků. Na každý větrníček položte kolečko těsta a velmi jemně přitlačte. Vložte do trouby rozehřáté na 180°C a pečte 40 minut, dokud nebudou větrníčky hotové s popraskaným vrškem. Troubu během pečení neotvírejte. Hotové větrníčky nechte vychladnout.
Vychlazený a mírně ztuhlý krém vyndejte z lednice a elektrickým šlehačem našlehejte. Pak opatrně po částech vmíchejte sirup. Krémem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou. Větrníček rozřízněte, na spodní díl vložte 2–3 maliny a kolem a přes ně nastříkejte krém, přiklopte vrchním dílem. Zopakujte se všemi větrníčky. Navrch ozdobte ještě tečkou krému, přidejte malinu a posypte pistáciemi.
NĚCO NAVÍC
Ruby čokoláda je přirozeně růžová, protože se vyrábí z rubínových, speciálně fermentovaných bobů. Chutná nakysle po lesním ovoci.