Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s ricottou a zeleným lupením
Pizza s ricottou a zeleným lupením
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pizza s ricottou a zeleným lupením

3/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1278 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 70 g
Tuky 79 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pizzu nás v redakci „utáhnete“ pokaždé. Na klasiku s rajčatovým základem a mozzarellou i na lehce netradiční varianty, jako je ta to s ricottou a záplavou zelených lístků.

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

hotové (viz Něco navíc)
ricotta 250 g
česnek 2 stroužky
drcený
strouhaný
sůl
olivový olej 2 PL
+ k podávání
směs zeleného lupení pokrájeného nahrubo - baby špenát, jarní cibulka, mangold, listy ředkviček, pak čoi...

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozložte na plech vyložený pečicím papírem. 

2

Ricottu promíchejte s polovinou česneku a s parmazánem, osolte a natřete na pizzu, ponechte volný zhruba 1–2cm okraj. 

3

V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm orestujte lupení a zbylý česnek. Osolte a směs rozložte na pizzu a dejte do trouby. Pečte 10–20 minut podle typu těsta (syrové bude chtít péct déle, předpečené bude rychle hoto-vé). Zakápněte olivovým olejem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Můžete koupit hotové a již vyválené těsto (např. značka Wewalka) nebo předpečené těsto – my jsme si oblíbili to z prodejen La Formaggeria Gran Moravia.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč