Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s jarním salátem
Polévka s jarním salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s jarním salátem

5/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1242 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 112 g
Tuky 40 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná vás to překvapí, ale salátové listy se skvěle hodí na vaření. Výsledkem je polévka, která doslova dýchá jarem!

Suroviny

česnek 1 stroužek
olivový olej 1 PL
sůl
vývar kuřecí 1,5 l
domácí
oregano špetka
sušené
těstoviny 1 hrst
drobné, asi 50 g
salát ½ hlávky
jarní
vejce 1 ks
natvrdo
strouhaný na posypání

Postup

1

Česnek a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozehřejte olej a česnek, cibuli a oregáno na něm asi tři minuty poduste doměkka. Přilijte vývar, osolte a uveďte k varu. Vsypte těstoviny a vařte pět minut, ne zcela doměkka.

2

Salát rozeberte na jednotlivé listy, omyjte je a pokrájejte na centimetrové proužky. Přihoďte je do polévky a mírně vařte dalších pět minut.

3

Na talíři ozdobte plátky vajíčka a posyp­te strouhaným parmazánem.

S kopřivami
Salát můžete nahradit mladými výhonky kopřiv. Počítejte zhruba s 50 až 100 g kopřivových listů na hrnec polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

23.04.2008 18:13
Do kritérií jsem si dala vegetariánská jídla, kuřecí vývar není bezmasá surovina. Jarmila
10.05.2008 01:13
Ano, tento jinak skvělý server toto zanedbává...taktéž jsem dala kritérium BEZMASÁ a vyjela i Šumivá ústřicová polévka...atp. Jinak skvělý server!
16.04.2008 09:37
Recept se nachází v č.4/07, str.57

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...