Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 19
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1474 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 82 g
Tuky 103 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plná svěží energie...

Suroviny

olej 2 PL
pórek 1 ks
česnek 2 stroužky
drcený
vývar kuřecí 750 ml
zmrazený
strouhaný, dle chuti a fantazie
sůl
pepř
na ozdobení

Postup

1

V hrnci na 2-3 lžících oleje osmahněte 1 pórek, nakrájený na půlkolečka, 2-3 stroužky drceného česneku, syrovou nastrouhanou bramboru a krátce osmahněte. Zalijte 750 ml drůbežího vývaru a přidejte 300 g zmrazeného špenátu. Povařte 10 minut, rozmixujte, přidejte 200 ml smetany ke šlehání a 2 lžíce strouhaného parmazánu. Osolte, opepřete a ozdobte smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...