Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony
Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1857 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 228 g
Tuky 65 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle chutná léto v zeleninové zahradě

Suroviny

olivový olej 3 PL
na špalíčky
najemno
česnek 3 stroužky
podrcené
rajče 800 g
zralá/přezralá
těstoviny 75 g
polévkové těstoviny "orzo"
menší, na kousky
oregano snítky
čerstvé
konzervované, scezené a propláchnuté
řapíkatý celer 2
na kolečka
petrželka hrst
hladkolistá nasekaná
bageta 1 ks
ciabatta nebo jiné pečivo
najemno nastrouhaný
sůl
pepř mletý

Postup

1

Do velkého rendlíku vlijte 2 lžíce oleje, vsypte řepu a pastinák a 5 minut za stálého míchání opékejte. Pak přidejte dvě třetiny česneku, půl minuty míchejte a vsypte nakrájená rajčata. Zalijte 1,5 l vroucí vody, osolte a přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a nechte 10 minut nezakryté zvolna vařit. Potom přidejte těstoviny a cuketu, pár snítek oregana a vařte 5–7 minut, nebo podle návodu, aby těstoviny změkly. Ke konci varu vsypte fazole a řapíkatý celer. Před podáváním opepřete, případně dosolte a posypte hladkolistou petrželkou.

2

Zatímco se polévka vaří, rozehřejte troubu na 200 °C. Smíchejte zbývající olej a česnek a směsí potřete plátky pečiva. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, posypte sýrem a zapékejte 6–8 minut, aby se sýr roztekl. Krutony podávejte k polévce.

NĚCO NAVÍC
Polévku můžete doplnit vypečenou slaninou – ať už v plátcích, nebo nakrájenou na kostičky. Přidejte ji na plech ke krutonům nebo ji opečte na pánvi.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč