Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řepná polévka s pohankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1143 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 198 g
Tuky 133 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fenykl v polévce připomíná chutí babiččiny sklenice s nakládanou řepou, kopr zase voní vzpomínkou na Skandinávii. Snoubení středoevropských a severských chutí je nejen lahodné, ale také velmi zdravé!

Suroviny

pohanka 120 g
celá loupaná světlá pohanka
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
nakrájená nahrubo
česnek 1 stroužek
nasekaný nahrubo
fenyklová semínka ½ PL
podrcená
řepa 600 g
očištěná a nastrouhaná nahrubo
vývar zeleninový 600 ml
nebo podle potřeby
vinný ocet červený 1 PL
+ trocha na případné dochucení
na ozdobení
pár snítek na ozdobení

Postup

1

Pohanku dejte do hrnce, zalijte 180 ml vroucí vody a osolte. Zakryjte pokličkou a na mírném plameni vařte bez míchání 10 minut. Vypněte plamen a nechte zakryté dojít. Všechna voda by se měla vsáknout.

2

V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli doměkka. Pak přidejte česnek a drcený fenykl a chvilku opékejte do rozvonění. Přidejte řepu, rajčata a zalijte vývarem. Dochuťte octem a vařte do změknutí řepy, bude to trvat asi 20 minut. Potom polévku rozmixujte dohladka. Podle potřeby ještě dokyselte octem a dochuťte solí a pepřem.

3

Polévku rozdělte do misek, navrch dejte hrst uvařené pohanky, lžíci bílého jogurtu a pár snítek kopru a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč