Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s ředkvičkami, mátou a quinoou
Salát s ředkvičkami, mátou a quinoou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s ředkvičkami, mátou a quinoou

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1724 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 121 g
Tuky 107 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky quinoe a fetě vás salát zasytí, ředkvičky mu zase dodají říz, okurka, máta a kopr zase svěžest. Výsledkem je lehký, vyvážený, barevný salát, tedy přesně podle našeho gusta.

Suroviny

quinoa 170 g
směs červené, bílé a černé
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 60 ml
+ navíc na pokapání salátu
ředkvičky 1 svazek
máta ½ svazku
pár snítek + na ozdobu
pažitka
nasekaná
nakrájený na kostky

Postup

1

Quinou vložte do sítka a propláchněte. Pak ji dejte do rendlíku, zalijte cca 400 ml vody a osolte. Přiveďte k varu, pak ztlumte a na mírném ohni vařte asi 15 minut nebo do změknutí quinoy. Přebytečnou vodu slijte a nechte quinou vychladnout.

2

Na zálivku prošlehejte olej a citronovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Okurku nakrájejte na kolečka, ředkvičky nakrájejte na tenčí plátky (dobře to jde na mandolíně). Část lístků máty otrhejte a nasekejte spolu s koprem a pažitkou nadrobno, část nechte vcelku na ozdobu.

3

V míse smíchejte quinou se zeleninou a promíchejte se zálivkou a nasekanými bylinkami. Navrch rozložte sýr a ozdobte lístky máty a koprem. Podle chuti můžete pokapat olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete salát vydatnější, můžete do něj přidat hrst nasucho opražených nasekaných vlašských ořechů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč