Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem
Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 479 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 32 g
Tuky 28 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky pobytu v troubě rajčata zesládnou a budou ještě zdravější.

Suroviny

rajče 600 g
různé druhy, malé i kumato
nebo kozí tvaroh
olivový olej
50 g
pšeničná zrna, předem namočená
Na ochucenou sůl
sůl mořská 1 PL
chilli sušené ½ ČL
nebo sumahu (viz Něco navíc)
fenykl 1 špetka
mletý
najemno nastrouhaná z poloviny citrony

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 °C. Větší rajčata nakrájejte, menší ponechte v celku a dejte je v jedné vrstvě na plech vyložený papírem na pečení nebo do zapékací mísy. Zakapejte olivovým olejem a dejte na zhruba 5 až 10 minut péct.

2

Mezitím opražte osušenou pšenici na dvou lžících olivového oleje.

3

V misce smíchejte všechny suroviny na ochucenou sůl.

4

Rajčata vyjměte z trouby, nechte trochu zchladnout a podávejte je s kozím tvarohem a zrnky pšenice a posypané ochucenou solí.

NĚCO NAVÍC
Záleží čistě na vás, jestli dáte při ochucování soli přednost peprné chuti chilli nebo ovocně kyselému sumahu (škumpa koželužská), oblíbenému zvláště v blízkovýchodní kuchyni. Případně můžete obě koření zkombinovat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...