Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špízy tří barev s mátovo-petrželovou salsou
Špízy tří barev s mátovo-petrželovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špízy tří barev s mátovo-petrželovou salsou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11500 kcal
Bílkoviny 881 g
Sacharidy 78 g
Tuky 852 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pořádné oslavě konce roku nesmí chybět maso. A grilované je milují úplně všichni, ať je léto, nebo zima. Můžete vytáhnout gril a rozpálit jej na sněhu, ale špízy budou stejně skvělé i z pánve.

 

Suroviny

NA ŠPÍZY
slanina 200 g
plátky
kuřecí stehenní řízky 500 g
nakrájených na velikost sousta
střední
bůček 500 g
bez kůže, nakrájeného na velikost sousta
chorizo 16 plátků
tenkých
z kýty (rump steak), nakrájeného na plátky o síle 1cm
na klínky
NA MARINÁDU
česnek 4 stroužky
podrcené
římský kmín 1 ČL
mletý
paprika mletá uzená 1 ČL
chilli sušené ½ ČL
jemně nastrouhané
vinný ocet červený 2 ČL
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
NA SALSU
petrželka hrst
nasekané
máta hrst
nasekaných
zelená, dlouhá, zbavená semínek a nasekaná najemno
nastrouhané
olivový olej 1 PL

Postup

1

Nejdřív připravte marinádu: V menší misce smíchejte podrcený česnek, koření, citronovou kůru, ocet, olej, sůl a pepř.

2

Maso a zeleninu napíchejte postupně na špízy: Plátky slaniny rozpulte a do každé poloviny zabalte kousek kuřecího masa. Kuřecí ve slanině prokládejte žampionem a cuketou.

3

Na další špízy napichujte připravené kousky bůčku, střídejte s plátky choriza a červenou paprikou.

4

Poslední napíchejte na špízy hovězí maso a klínky červené cibule. Položte připravené špízy do hlubšího pekáčku, pokapejte marinádou a nechte 15 minut při pokojové teplotě marinovat.

5

Rozpalte pořádně grilovací pánev. Vložte na ni špízy, ztlumte teplotu na střední žár a opékejte po každé straně zhruba 8 minut, nebo dokud není maso hotové.

6

Zatímco se opékají špízy, připravte salsu. Petrželku, mátu, chilli papričku, citronovou kůru a šťávu a olej společně prošlehejte. Hotové špízy pokapejte salsou a podávejte.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...