Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová vánočka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 170
Do 90 minut Snadné Na 1 větší vánočku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5407 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 705 g
Tuky 222 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ačkoliv klasická vánočka je spíše pro zkušené cukráře, do této tvarohové se můžou bez obav pustit i naprostí začátečníci. Tvarohová vánočka do formy je díky přidanému tvarohu dokonale vláčná a skvěle se hodí nejen na Vánoce. Bude ozdobou víkendové snídaně, bohatého brunche, nebo jako pohoštění pro nenadálou návštěvu.  

Suroviny

máslo 150 g
vejce 3 ks
menší
tvaroh 250 g
tučný
mléko 60 ml
pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta
rum 2 PL
tuzemák
kypřicí prášek do pečiva 1,5 bal
lze nahradit mandlemi, nasekané
z 1/2 biocitronu
tuk
na vymazání formy

Postup

1

Smíchejte povolené máslo s cukrem, vejci, tvarohem a mlékem. Pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta. Do směsi přidejte i citronovou kůru.

2

Smíchejte sypké suroviny a postupně zapracujte do těsta, aby bylo dokonale vláčné. 

3

Nakonec přidejte ořechy, mandle a rozinky namočené v rumu. 

4

Dejte do formy vymazané tukem anebo z těsta upleťte klasickou vánočku.

5

Vánočka z tvarohu se peče cca 45–50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč