Vepřová plec na paprice může být stejně skvělá jako kuře nebo telecí! Pro jemnější konzistenci jsme do omáčky přidali smetanu na šlehání, ale můžete ji vyměnit za zakysanou nebo ji vůbec nepřidávat. Vepřové na paprice podávejte s rýží, ovšem sluší jí také těstoviny, kynuté knedlíky či noky.
Suroviny
Postup
V hluboké pánvi či kastrolu rozehřejte tuk a opečte na něm maso ze všech stran.
Pak maso vyjměte z pánve a nasypte do ní cibuli a česnek, opečte je, aby cibule zesklovatěla a česnek se nepřipálil.
Vraťte k nim maso, zaprašte moukou a krátce osmahněte. Odstavte a vmíchejte papriku, jemně osolte a opepřete.
Podlijte vývarem, promíchejte, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zhruba 30–45 minut duste doměkka.
Ke konci opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání, dosolte a dopepřete. Prohřejte, ale už nevařte. Podávejte se zvolenou přílohou.
NĚCO NAVÍC
Noky mohou být jakékoli, domácí i kupované bramborové, ale také úplně obyčejné: vidličkou umíchejte těsto z vajec (co porce, to zhruba 1 vejce), hrubé mouky a trošky soli (lze ředit vodou či mlékem), lžící sázejte do osolené vroucí vody a vařte, až jsou uvnitř hotové.