Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na paprice s rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3186 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 270 g
Tuky 165 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete kuře na paprice? Vyzkoušejte náš osvědčený trik – do omáčky přidejte mrkev. Omáčce dodá ještě hezčí barvu a příjemně ji zahustí a lehce osladí. Je to i skvělý způsob jak do jídelníčku dětí nenásilně dostat více zeleniny. 

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 1 PL
nakrájené nahrubo
mrkev 1 ks
velká nebo 2 malé, očištěné
vývar zeleninový 2 l
nebo drůbeží
k zahuštění (nemusí být)
rýže vařená
k podávání
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Kuřecí stehna osolte, opepřete a opečte na oleji z obou stran dozlatova. Vyjměte, vsypte cibuli a opečte dozlatova. Zaprašte paprikou, krátce orestujte, vraťte do hrnce stehna, přidejte mrkev, vývar, bobkový list a asi hodinu zvolna vařte, aby maso změklo a tekutina se částečně zredukovala. 

2

Kuřecí stehna a bobkový list vyjměte, stehna dejte na talíř, bobkový list vyhoďte. Tekutinu s cibulí a mrkví rozmixujte dohladka. Zjemněte smetanou, případně zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody (v tom případě ale omáčku ještě provařte). Dochuťte solí, pepřem. Kuřecí stehna dejte na talíř, přelijte omáčkou a podávejte s rýží. Ozdobte petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč