Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 34
Do hodiny Snadné Na 25-30 středních sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4943 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 630 g
Tuky 235 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělají radost (nejen) každému školákovi.

Suroviny

máslo 250 g
změklé
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
nastrouhaná z 1 biocitronu
na podsypávání

Postup

1
Den předem (příprava těsta):

Změklé máslo ušlehejte do krémové konzistence. Přidejte vanilkový extrakt a postupně zašlehávejte cukr. Když je směs nadýchaná, přidejte postupně obě vejce. Nakonec na několikrát opatrně rukama zapracujte v míse mouku a citronovou kůru a rychle zpracujte těsto. Dlouhé hnětení těstu neudělá dobře a začne řídnout. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici do druhého dne (těsto se první den lepí).

Druhý den (pečení a zdobení):

Připravte si středně velké plechy, které se vám vejdou do lednice. Vyložte je pečicím papírem.

2

Pracovní povrch posypte trochou mouky a rozválejte vychlazené těsto na 5mm placku.

3

Vykrájejte vybrané tvary sušenek pomocí vykrajovátek: hodiny kulatým vykrajovátkem, jablko kulatým, a srdcovým vykrajovátkem pak v horní části udělejte větší a v dolní menší důlek. Kráječem na pizzu vykrojte velkou tabuli (5 x 7cm), počítadlo (3 x 8cm), velké pravítko, pastelky a tužku (strany si nejdřív naznačte otisknutím čtvercového vykrajovátka dvakrát vedle sebe a k tomu otiskněte jednou trojúhelníkové vykrajovátko.

4

Tvary rozložte na plechy a vraťte na 20 minut do lednice. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C a pak pečte dozlatova podle velikosti 10–15 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč