Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žemlové buchty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2284 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 339 g
Tuky 33 g
Vláknina 87 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stálý host pikniků a večírků poslouží i jako druhá příloha k vytření lahodné omáčky.

Suroviny

I na poprášení pracovní plochy
droždí sušené 1 bal
sůl 1 ČL
olej 1 PL
mléko 125 ml
tuk
na vymazání formy

Postup

1

Mouku prosijte do mísy, přisypte droždí a promíchejte. Přidejte sůl, olej, mléko, 250 ml vlažné vody a pět minut zpracovávejte elektrickým ručním hnětačem. Zakryjte utěrkou a nechte kynout, aby těsto víceméně zdvojnásobilo objem; trvá to zhruba padesát minut.

2

Znovu těsto prohněťte v míse a pak na pomoučněné pracovní ploše. Vytvarujte jako buchty a skládejte vedle sebe do vymazané kulaté formy. Nechte patnáct až dvacet minut kynout. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Žemle potřete vodou a pečte dozlatova; trvá to zhruba půl hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

15.11.2007 16:12
Recept se nachází v č.5/07, str. 74

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...