Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách

Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách

4.2/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 475 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 25 g
Tuky 25 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak tohle je opravdová lahůdka! Navíc stačí všechno naskládat do jednoho pekáčku a upéct...

Suroviny

kapr 2 ks
podkovy, vysoké, rozpůlené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hrubá 1 PL
majoránka (drhnutá)
na posypání
na posypání
na vyložení pekáčku
připravené podle vaší chuti, například s opečenou cibulkou nebo slaninou
petrželka
na ozdobu

Postup

1

Porce kapra osolte, opepřete, poprašte moukou, posypte majoránkou a kmínem. Troubu předehřejte na 190°C.

2

Malý pekáček nebo zapékací mísu vyložte plátky slaniny. Na ně rozprostřete připravené šťouchané brambory a poklaďte je okořeněnými kapřími podkovami. Vložte do trouby a pečte 20–25 minut – během pečení bude do brambor protékat šťáva z pečících se ryb, která z nich udělá nepřekonatelnou přílohu. Podávejte zdobené nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10