Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehký koláč s kaprem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7235 kcal
Bílkoviny 331 g
Sacharidy 857 g
Tuky 268 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nikdy by vás nenapadlo, zapéct kapra do koláče? Nás ano! A je opravdu skvělý. Zkuste to taky!

Suroviny

kapr 800 g
bez kůže a kostí
česnek 2 stroužek
na plátky
olivový olej 1 PL
vejce 4 ks
+ 1 vejce na potření
bylinky svazek
(majoránka, šalvěj, petrželka,…), najemno
na kostičky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
na vymazání formy
mouka
na vysypání formy
vyválené
sůl
na posypání

Postup

1

Rybí maso nakrájejte na kousky. Plátky česneku krátce opečte na oleji a odložte. V míse prošlehejte vejce, přidejte obě smetany, orestovaný česnek i s olejem, bylinky, kostičky chleba, kousky rybího masa, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Troubu předehřejte na 180°C.

2

Vymazanou a vysypanou dortovou formu o průměru 23cm vyložte prvním plátem těsta tak, aby přečnívalo přes okraje. Potom naplňte rybí nádivkou. Okraje těsta zahněte dovnitř, potřete rozšlehaným vejcem a zakryjte druhým plátem vykrojeným podle velikosti formy. Nakonec z odkrojků těsta vytvořte nahoru ozdoby podle vlastní fantazie – rybičky, zdobený okraj, mřížku...

3

Posypte hrubou solí a pečte asi 40 minut dozlatova. Podávejte teplé či studené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10