Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapr v pivní omáčce se smetanou a žampiony

Kapr v pivní omáčce se smetanou a žampiony

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2940 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 213 g
Tuky 150 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazné kapří maso doplňuje jemná smetanová omáčka. 

Suroviny

vývar 750 ml
lze nahradit zeleninovým
rozpůlená i se slupkou
pepř mletý 4 kulička
kapr 4 ks
lze nahradit podkovami, bez kůže
malé, v celku / přepůlené
vinný ocet bílý 1 ČL
bílý
petrželka hrst
nasekaná
sůl mořská
pepř bílý
mletý
bageta
k podávání
klínky, k podávání
petrželka
nasekaná, k podávání

Postup

1

Do většího rendlíku vlijte pivo a vývar, přidejte bobkové listy, rozpůlenou cibuli a celý pepř a přiveďte k varu. Vložte porce ryby, zakryjte, ztlumte a na mírném ohni duste asi 20 minut. Potom rybu vyjměte a uchovejte v teple. Vývar přeceďte, vraťte do rendlíku a udržujte na stupni varu.

2

Nakrájené žampiony poduste na másle v hlubší pánvičce, až změknou, potom je zaprašte moukou, minutu míchejte a vzniklou směs zašlehejte do přecezeného vývaru. Přidejte ocet, provařte za občasného míchání asi 15 minut a pak odstavte. Do omáčky vmíchejte smetanu, prohřejte a vypněte. Zašlehejte žloutky a nakonec nasekanou petrželku. Dochuťte solí a bílým pepřem, vraťte do omáčky rybu, nechte prohřát a podávejte s bílým pečivem, klínky citronu a petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10