Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát Waldorf s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1594 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 89 g
Tuky 110 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zázračný salát! Jablka svědčí trávení, srdci, plicím a snižují riziko rakoviny a cukrovky. Nejcennější jsou v nich pektiny a polyfenoly. Ve slupce či těsně pod ní se skrývá mnoho dobrého, ale také na ní ulpívá případná chemie... Vlašské ořechy jsou zase plné vitaminu E, mohou tedy chránit před mozkovými a srdečními příhodami. Jsou rovněž velmi bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Příznivě ovlivňují psychiku. 

Suroviny

kopr 1 hrst
nasekaný a trocha snítky na ozdobení
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
mořská, hrubozrnná
pepř
čerstvě mletý
4 ks
prsní řízek po cca 180g
řapíkatý celer 6 ks
na plátky či na špalíčky
zelené, Granny Smith, na plátky
potočnice 4 hrst
lze nahradit polníček
nasucho opečené na pánvi, nahrubo nasekané
dýňová semínka 80 g
nasucho opečená
propláchnuté horkou vodou
Na zálivku
pažitka 2 PL
čerstvá, nasekaná
ocet 1 PL
bílý balsamico
olivový olej 3 PL

Postup

1

Do mísy dejte kopr, česnek, sůl, pepř a olej, přidejte kuřecí řízky a maso obalte v marinádě. Pak je vyjměte a opečte na rozpálené grilovací pánvi z obou stran, cca 6–8 minut. Potom nechte chvíli odpočinout a nakrájejte na plátky.

2

Suroviny na zálivku prošlehejte, osolte ji a opepřete.

3

Do velké mísy dejte nakrájený řapíkatý celer a jablko, potočnici, opečené ořechy a semínka a rozinky. Pokapejte polovinou zálivky a promíchejte. Pak salát rozdělte na talíře, nahoru rozložte kuře, ozdobte koprem a zbylou zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3