Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špízy z kuřecích prsíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Snadné 16 špízů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1432 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 15 g
Tuky 97 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Samozřejmě byste maso mohli opéct jen tak… Špízy ale vypadají mnohem nápaditěji, a navíc je můžete jíst vestoje, bez příborů, a živě při tom debatovat.

Suroviny

každé o váze cca 150 g
rozmarýn 2 snítky
nebo 1/2 lžičky sušeného
oregano 1 svazek
nebo 1 lžička sušeného
česnek 4 stroužky
olivový olej 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Každý plátek masa nakrájejte podélně na čtyři kousky. Citron pečlivě umyjte a ostrouhejte z něj kůru. Čerstvé bylinky i česnek najemno nasekejte a pak umixujte spolu s olejem a citronovou kůrou.

2

Takto připravený bylinkový olej nalijte do plastové krabičky nebo sáčku, přidejte kousky kuřete a v lednici nebo na balkoně ho marinujte nejméně tři hodiny, ale raději přes noc. Maso díky tomu pěkně natáhne vůni bylinek a česneku.

3

Připravte si špejle: použijete-li dřevěné, ponořte je na několik hodin do vody. Budete tak mít jistotu, že při grilování nezačnou hořet.

4

Maso i s marinádou přesuňte do mísy, napíchejte na špejle, osolte a opepřete. Grilujte šest až osm minut, dokud nejsou špízky hotové.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

04.09.2009 19:48
grilování si užíváme do posledních chvil. naservírovala jsem ke špízům i nový kečup Napoli od helmansu s příchutí bazalky a oregana, samozřejmě i zeleninku a rozpečené bagetky a bylo to výborné.
03.09.2007 21:15
Recept se nachází v č.12/05, str.52