Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česko na grilu: Porotcům vadilo plýtvání a nevyladěné chutě. Mezi dvojicemi šlo občas do tuhého

Česko na grilu
ZDROJ: TV Prima
sdílet:

Sobotní grilovačka se stala oblíbenou součástí víkendového trávení volného času. Jak ale přistupovat k přípravě jídla, abyste prošli přísnou kontrolou poroty pořadu Česko na grilu? Co Zdeňkovi Pohlreichovi a Martinu Svatkovi vadilo na účastnících?

Během reality show Česko na grilu se pracuje se surovinami. Logicky tak vzniká odpad, ale zároveň není třeba, aby ho bylo tolik. Během posledního kola, ve kterém se pracovalo s kuřecím masem, se porotci divili, kolik si toho z obchodu účastníci odnášejí na pracovní stoly. Vytočit je dokázaly také batáty položené na zemi.

„Opravdu mi vadilo, jaké množství potravin si účastníci byli schopni dát na ten stůl a pak je nevyužili. Zatím neumějí pracovat tak čistě. Ale třeba se to s natáčením zlepší,“ řekl Zdeněk PohlreichMohlo by se tedy vařit bezezbytkově? Pohlreich má jasno„Tohle se svého času hodně řešilo, ale dneska už to nikoho nezajímá. Zamezit plýtvání potravinami jako záchrana světa stačit rozhodně nebude.“

Kromě toho si porotci všimli, že během přípravy jídla účastníci neochutnávali tak, aby zvládli vyladit chuť do detailu. Martin Svatek to potvrzuje: „Tak samozřejmě během vaření se ochutnává. Je možné, že jsme k nim přišli teprve ve fázi příprav, takže ještě neměli co ochutnávat. Naším úkolem také bylo, abychom je zastihli v nějakém nečekaném okamžiku, ale je pravda, že ochutnávají málo. Bez ochutnávání to určitě nejde.“ 

A Zdeněk Pohlreich mu dává za pravdu„Za mě je to to nejdůležitější. I v hospodě s tím máme občas problém, že během vaření kluci málo ochutnávají. Jak já říkám: ochutnávat, ochutnávat, ochutnávat!“

Martin Svatek ještě vnímal, že i mezi dvojicemi, které se do show přihlásily společně, šlo občas do tuhého. „Účastníci se obviňovali, kdo to zkazil. Tyto vnitřní boje mezi dvojicemi mě štvaly. Je potřeba spolupracovat za všech okolností. Tohle osočování se smysl nemá.“ 

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč