Paní Martina Pojmonová z Pardubic je ve velkém a s úspěchem podávala na oslavě svých kulatin. Aby se neschvátila, ugrilovala placky doma a pak jen přihřívala v kotlovém grilu.
Potom brambory smíchejte s ostatními surovinami, z hmoty vytvarujte placičky a grilujte na přímém ohni, případně na grilovací pánvi z obou stran dozlatova.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7
spolu s mnoha dalšími recepty
Rádi byste si připravili něco dobrého z avokáda? Přinášíme vám pár tipů, jak avokádo zpracovat, také vám prozradíme, jaké benefity konzumace oblíbeného zeleného plodu přináší.
...
Bešamelová omáčka má staletou historii a bohaté využití. Patří mezi pět základních francouzských omáček a neobejde se bez špetky muškátového oříšku. A hlavně – je překvapivě snadná.
...
Slovo bostock možná slyšíte poprvé a pravděpodobně by vás ani nenapadlo, že se za ním skrývá jeden z méně známých francouzských dezertů. K jeho přípravě vám postačí jen hrstka surovin, které pravděpodobně už nyní máte ve spíži a lednici....
Když chtěl jet mladý člověk v 19. století za zábavou, zamířil do jednoho z lázeňských měst, která žila kulturou a zároveň nabízela odpočinek. Poslední desítky let do lázní míří spíše starší generace. Přitom s přibývajícími...
Aglio e olio v italštině znamená doslova „česnek a olej“. Jídlo, který se označuje jako aglio e olio, se skládá ze tří základních surovin: česneku, olivového oleje a (většinou) špaget. Použít však můžete jakékoli těstoviny. Jde o jídlo...