Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V hlavní roli skořápkové plody: Vyzkoušejte 20 skvělých ořechových moučníků

V hlavní roli skořápkové plody: Vyzkoušejte 20 skvělých ořechových moučníků
ZDROJ: ImageProfessionals

Ořechy mají skvělé využití. Vedle salátů, chlebů a jiného slaného pečiva platí za skvělou surovinu do moučníků a dezertů. Ořechové nádivky, náplně, zmrzliny, rohlíčky, perníčky, sušenky i bábovky – v těch všech umí ořechy sehrát svůj part. 

Ořechy mají všestranné využití v kuchyni. Můžete je použít ve sladkých i slaných pokrmech, umí vytvořit základ omáčky či korpusu stejně jako jídlo jenom vyladit nebo doplnit o křupavý element. Z ořechů se vyrábějí rostlinná nemléka a bezlepkové mouky

  • Ořechy se hodí do nejrůznějších koláčů, bábovek, košíčků, dortů, řezů a sušenek.
  • Výtečné jsou v kombinaci s čokoládou, karamelem, javorovým sirupem, medem, rozinkami, jablky, fíky a dalším ovocem. 

Na co vlašské ořechy

Vlašáky jsou skvělou surovinou do dezertů, cukroví, salátů i slaných jídel. Jejich konzumací prospějete pokožce, vlasům a nehtům, protože obsahují vitamíny skupiny B. Pomáhají regulovat tlak i cholesterol a navíc zklidňují pošramocené nervy. Jsou nejdostupnějším druhem ořechů u nás a vynikají svou jemnou nahořklou chutí, která dokonale doprovází  sýry.

K čemu se hodí lískové oříšky

Lískové ořechy mají skvělou chuť a široké možnosti uplatnění. Když je orestujete na sucho, zvýrazníte jejich chuť. Lískáče napomáhají dobrému stavu srdce, obsahují vitamín E a jsou bohaté na vlákninu, hořčík, vápník a zinek.

A co s mandlemi? 

Díky své jemné chuti jsou univerzálně použitelné a mají široké použití do sladkých i slaných pokrmů.

Jak použít pekanové ořechy

Pekany se k nám dovážejí a platí za cennější zboží. Mají sladkou máslovou chuť a jemnou konzistenci, chutí a tvarem trochu připomínají vlašáky. Používají se do pájů, koláčů a dalšího sladkého pečiv i salátů.

Kešú nikdy nezklamou

Kešú ořechy jsou populární v indické kuchyni. Nepatří mezi klasické skořápkové plody, rostou jednotlivě pod „jablkem“.

  • S oblibou se přidávají do indického kari a ke kuřecímu masu.
  • Namleté nebo rozmixované se přidávají do omáček, například do butter chicken.
  • Lidé, kteří z nejrůznějších důvodů nepijí mléko, z kešú připravují rostlinné nemléko či kešú „máslo“.

Pistácie milují všichni

Jemné piniové oříšky

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč