Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohová pomazánka pokaždé jinak a vždycky vynikající

Tvarohová pomazánka pokaždé jinak a vždycky vynikající
ZDROJ: Apetit

Pomazánky z tvarohu jsou zdravé, lehké a snadné. Z jednoho základu připravíte spoustu variací. Vybrali jsme pro vás recepty, které v teplých dnech využijete jako chutné večeře. Nabízíme vám varianty inspirované tradicí pro všední den i takové, které se hodí jako pohoštění pro sváteční chvíle.

Tvarohové pomazánky jsou všestranným a chutným doplňkem každého kuchyňského repertoáru. Díky své krémové struktuře a jemné chuti jsou dokonalým občerstvením pro návštěvu i vydatnou večeří. V tomto článku se seznámíme s několika zajímavými tipy a triky, díky nimž se vaše tvarohové pomazánky dostanou do nových výšin a stanou se hvězdou vaší svačiny.

Výběr dokonalého tvarohového základu

Vyberte si plnotučný druh, abyste dosáhli nejkrémovější struktury a nejbohatší chuti. Pokud však dáváte přednost lehčí variantě, stejně dobře poslouží i nízkotučný nebo odtučněný tvaroh, dejte ale pozor, jejich konzistence bývá řidší. 

Buďte kreativní

Krása tvarohových pomazánek spočívá v nekonečných možnostech. Přidejte ingredience jako je nakrájená zelenina (například paprika, okurka nebo mrkev), čerstvé bylinky (například kopr, bazalka nebo pažitka), nebo dokonce nakrájené ovoce (například jablka, jahody nebo mango). Klíčem k úspěchu je najít rovnováhu mezi chutěmi.

Vylepšete pomazánku kořením a bylinkami

Ochuťe tvarohové pomazánky kořením a bylinkami. Experimentujte například s paprikou, kajenským pepřem nebo sušenými bylinkami, jako je tymián nebo oregano. Tyto přísady zvýší chuťový profil a vytvoří příjmený zážitek pro vaše chuťové pohárky.

Tvaroh je tvárná surovina. Můžete ho upravit naslano i nasladko, upéct z něj koláče, řezy i bábovku nebo si ho dát jen tak sypaný nasekanými bylinkami. V kombinaci s několika uvážlivě vybranými přísadami vám poslouží jako základ chutné pomazánky.

  • Do pomazánek, které chcete nechat odležet, použijte tvaroh z kostky, do těch ostatních takový, jaký máte rádi. Vždy však slijte syrovátku, pomazánka by byla vodnatá. 
  • Tvaroh může mít výraznou, nakyslou chuť. Tu vyváží špetka cukru. Zjemnit můžete pomazánku také máslem, lučinou, ricottou nebo jogurtem (s tím opatrně, aby pomazánka nebyla příliš řídká).
  • Jemný a lehce kyselý tvaroh skvěle doplňuje jakoukoliv zeleninu, ryby, sýry či česnek. U zeleniny je potřeba mít na paměti, že pokud obsahuje hodně vody – jako třeba okurka – je dobré ji nechat okapat, aby pomazánka nebyla řídká.

Ty nejlepší tvarohové pomazánky

S uzeným lososem a koprem

Jednou z našich nejoblíbenějších je lososová s koprem. Limeta jí dodává svěží chuť a namazaná na pečivu bude hitem každého pikniku či večírku. V létě ji zase oceníte jako rychlý studený oběd.

S droždím a kyselými okurkami 

Na drožďovou pomazánku ne všichni vzpomínají s láskou. Pamatujeme si ji z dětských letních táborů, kde  se podávala ke svačině. Dejte ji ještě šanci a vyzkoušejte ji v kombinaci s kyselými okurkami, sýrem a hořčicí.

Tvarůžková

Co může být lepšího k pivu než tvarůžková pomazánka? Česká klasika sice není vhodná na první rande, ale chuťově budete padat blahem do kolen. Na čerstvém chlebu je prostě skvělá!

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč