Abyste neusedali k obědu či večeři vyhladovělí, proložte hlavní jídla svačinkami – s našimi chlebíčky zaženete hlad a ještě si královsky pochutnáte!
Suroviny
Postup
Na pesto zalijte kadeřávek vroucí vodou a po 1–2 minutách propláchněte studenou vodou. Dejte do robotu, přidejte koriandr, kešú, olej a sůl. Rozmixujte dohladka.
Do misky vložte plátky cukety a fazole. Přidejte 1/4 pesta a promíchejte. Zbytek pesta rozdělte na opečené plátky chleba, poklaďte je směsí cukety a fazolí a ozdobte chilli papričkou a koriandrem. Zakápněte olejem a podávejte s klínky limety.
Chlebíček s bílkem, avokádem a ředkvičkamiV misce prošlehejte bílky, 2 lžíce vody a sůl. V pánvi zahřejte na středním plameni olej a bílkovou směs v pánvi opékejte zhruba 30 sekund.
Dřevěnou vařečkou bílky z pánve jemně seškrábněte a rovnoměrně je rozdělte na opečené plátky chleba.
Chlebíčky poklaďte plátky avokáda a ředkviček, mungo klíčky a výhonky řeřichy. Osol
Chlebíček s boby edamame, mátou, tuňákem a mrkvíDo robotu vložte edamame, mátu, jarní cibulku, 80 ml vody, olej, sůl a pepř. Mixujte, dokud z ingrediencí nevznikne hladká směs.
Pomazánku natřete na opečené plátky chleba, poklaďte kousky tuňáka, nastrouhanou mrkví a lístky máty. Osolte a opepřete.