Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Blesková porchetta
Blesková porchetta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Blesková porchetta

4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1716 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 27 g
Tuky 81 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Porchetta se v Itálii tradičně dělá z celého selátka, upečená se pak krájí na kousky a podává v housce jako jídlo do ruky. My jsme se slavným receptem inspirovali, ale značně jsme ho zjednodušili. I tak vás ovšem výsledek nadchne! 

Suroviny

česnek 4 stroužky
nadrobno
česnek 1 palice
horizontálně přepůlená
rozmarýn 1 PL
nahrubo nasekaný + 4 snítky do pekáče
fenyklová semínka 1 PL
lehce podrcená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenka 800 g
slanina 100 g
sušená
bageta
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. V misce smíchejte nadrobno nakrájený česnek, nasekaný rozmarýn, fenykl, sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Vetřete do panenky (máte-li čas, můžete ji v chladu marinovat až 8 hodin).

2

Snítky rozmarýnu dejte do pekáče. Panenku zabalte do plátků slaniny (její konce zastrčte dospodu), vložte ji do pekáče a okolo rozložte půlky palic česneku, ty pokapejte zbylou lžící oleje. Pečte 40–45 minut krásně dorůžova, až teploměr zapíchnutý doprostřed masa ukáže 65°C.

3

Pak přendejte na prkénko a nechte asi 10 minut odpočinout, než začnete krájet. Podávejte se svou oblíbenou přílohou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín