Tenhle pokrm si zamilujete! Jen ho ochutnáte, a už si ho budete chtít uvařit znovu!
Suroviny
celer
1
ks
velký
ořechový olej
2
PL
sůl
pepř
vývar zeleninový
300
ml
vlašské ořechy
1
hrst
nahrubo
sýr s modrou plísní
100
g
např Bleu D´Auvergne či niva
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Celer oloupejte, rozčtvrťte a nakrájejte na velmi tenké plátky, nejlépe na mandolíně nebo v kuchyňském robotu. Pokapejte olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Rozprostřete do zapékací nádoby. Zalijte vývarem a pečte 40–45 minut.
2
Potom posypte ořechy a rozdrobeným sýrem a zapékejte ještě 15 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC
Zkuste příště místo celeru sladké brambory.