Tyhle šťavnaté řízečky nadchly každého, kdo se kolem nich na focení nachomýtl. Když jsme se pak po nich sháněli, zjistili jsme, že záhadně zmizely...
Suroviny
Postup
Do každého kousku masa vetkněte špejli tak, aby vzniklo držátko, za které ho mohou stolovníci uchopit a namáčet do dipu. Maso osolte a opepřete.
V misce obalte maso směsí česneku, šalvěje a citronové kůry a nechte asi půl hodiny marinovat. Předehřejte troubu na 100°C.
Do hlubokého talíře nasypte mouku. Ve druhém hlubokém talíři rozšlehejte vejce s mlékem nebo pivem a směs mírně osolte. Do třetího nasypte strouhanku panko. Každou tyčinku obalte nejprve v mouce, potom smočte ve vejcích a nakonec obalte ve strouhance.
Obalené tyčinky smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova ze všech stran, po usmažení je nechte krátce odsát na papírových utěrkách. Potom je uchovejte v rozehřáté troubě, dokud nebudete mít usmažené všechny tyčinky a připravený dip i salátek.
Na dip smíchejte všechny přísady kromě oleje, tím nakonec dip pokapejte a podávejte k usmaženým tyčinkám a salátku ze směsi salátových lístků.
DO PRÁCE I DO ŠKOLY:Wrap s česnekovým kuřetem
Ze zbylých kuřecích špízků z předchozího receptu vytáhněte špejle a maso nakrájejte na plátky. Do jedné nebo více kukuřičných tortill (podle toho, kolik vám zbude řízečků) rozložte v tomto pořadí: ledový salát a salátovou okurku, vše nakrájené na jemné proužky, přidejte 1–2 lžíce jogurtového dipu podle předchozího receptu, plátky řízečků, a chcete-li, rozdrobenou fetu. Zabalte, dobře utáhněte a dejte dětem do školy.